savuporopasta

Yhden pannun juustoinen savuporopasta on helposti retkellä ja kotikeittiössä valmistuva arkiruoka. Juustoinen poropasta saa makunsa punasipulista, kuivatuista karpaloista ja Kuusamon Juuston Eränkävijä 15% -juustosta!

Reseptin on toteuttanut somevaikuttaja Riikka Hakala ja löydät reseptistä myös videon hänen Instagramista @retki.riikka. Katso se tästä!


savuporopasta

Annoksia: 2 kpl | Valmistus: 20 min


NÄITÄ TARVITSET

  • Kuusamon Juuston Eränkävijä 15 % juustoa

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1,5 dl ruokakermaa

  • 100 g savupororouhetta

  • 1 tl timjamia

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 rkl kuivattuja karpaloita

  • 150 g pastaa

  • 3 dl vettä

Valmistus

  1. Suikaloi punasipuli, ja lisää pannulle öljyä ja paista sipuleita muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää ruokakerma, mausteet, kuivatut karpalot, savupororouhe ja vesi.

  3. Keitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pastat. Keitä noin 8–10 minuutin ajan, kunnes pasta on kypsynyt.

  4. Raasta joukkoon Eränkävijä-juustoa ja lusikoi lautaselle.

  5. Viimeistele vielä raastetulla juustolla ja nauti luonnon rauhassa!