Juustoiset pinaatti-perunaröstit

Nämä rapeat pinaattiröstiperunat vievät kielen mennessään! Röstien pääraaka-aine on uuniperunanakin tunnettu punakuorinen Rosamunda, sillä se on tarpeeksi jauhoinen ja pitää röstit kasassa. Juustoisiin pinaatti-perunarösteihin lisätään Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% -juustoa, joka sitoo maut yhteen ja antaa rösteille täyteläistä makua sekä paiston yhteydessä kultaisen ja rapean pinnan.

Röstiperunat ovat helppo valmistaa, sillä perunaa ei tarvitse kypsentää etukäteen vaan raaka-aineet sekoitetaan massaksi, jonka jälkeen röstit kypsennetään pannulla. Valmiit perunaröstit maistuvat kaikille ja sopivat niin alkuruoaksi, grilliruoan kaveriksi kuin sellaisinaankin nautittaviksi.

Vinkki: mikäli haluat rösteihin lisää makua, sekoita perunamassan sekaan tuoreita ja hienonnettuja yrttejä.


juustoiset pinaatti-perunaröstit

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 100 g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28%  raastettuna

  • 700 g (n. 6 kpl) Rosamunda-perunoita 

  • 1 kpl keltasipuli 

  • 2 kpl valkosipulinkynsiä 

  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia sulatettuna 

  • 1 kpl kananmuna 

  • 2 + 2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • voita ja öljyä paistamiseen 

Valmistus

  1. Pese perunat tarvittaessa — niitä ei tarvitse kuitenkaan kuoria.

  2. Raasta perunat karkealla terällä. Laita perunaraaste kulhoon ja sekoita joukkoon suola. 

  3. Kuori valkosipulinkynnet sekä sipuli ja hienonna ne.

  4. Nosta perunaraaste siivilään ja puristele ylimääräinen neste pois.

  5. Sekoita peruna, pinaatti, sipulit, juusto, mausteet ja kananmuna kulhossa.  

  6. Kuumenna pannu keskilämmöllä. Jos sinulla lettupannu, käytä sitä. Anna voin sulaa pannuun öljyn kanssa.

  7. Nosta 2–3 ruokalusikallista taikinaa jokaiseen lettupannun koloon ja painele tiiviisti.

  8. Anna ruskistua hyvin, käännä ja paista myös toinen puoli kauniin ruskeaksi. 

  9. Nauti!