Maailman paras lasagne

Koska täydellinen juusto ansaitsee kaverikseen täydellisen reseptin, on Markus Hurskainen kehittänyt Ripotella Mozzarella -ruoanlaittojuustolle täydellisen lasagnen reseptin. Resepti ottaa hieman aikaa, mutta on kaiken vaivan arvoinen. Reseptin raaka-aineina käytetään tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, minkä takia juuri tämä lasagne on maailman paras lasagne! Reseptin kruunaa tietysti itse valmistettu valkokastike, johon sulatetaan täyteläistä Ripotella Mozzarella -juustoraastetta. Ota siis talteen elämäsi viimeinen lasagneresepti — tämän jälkeen ei nimittäin tarvitse uutta etsiä!

Sinun tarvitsee vain valmistella, ripotella ja nautiskella!


Lasagne (1 vuoka)

Annoksia: 20cm x 30cm -kokoinen vuoka | Valmistus: +60min


NÄITÄ TARVITSET

Ripotella Lasagne

(Reseptistä tulee 1 n. 20cm x 30cm -kokoinen vuoka)

Ripotella Mozzarellakastike

Bolognaise-kastike

  • 3 rkl + 3rkl oliiviöljyä

  • 400 g naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)

  • 2 prk Tomaattimurskaa (esim. Mutti)

  • 1 keskikokoinen sipuli kuutioituna

  • 3 valkosipulinkynttä viipaloituna

  • 1 iso porkkana raastettuna

  • 2 lehtisellerin vartta pieneksi kuutioituna

  • 1 kanaliemikuutio

  • 1 ruukku basilikaa

  • (Halutessasi 1 dl punaviiniä)

  • Suolaa

  • Mustapippuria myllystä tai rouhittuna

Lisäksi:

  • 1 pkt (500 g) lasagnelevyjä

  • Oliiviöljyä vuoan voiteluun

näin onnistut

Ripotella-mozzarellakastike

  1. Lämmitä maito kuumaksi.

  2. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Sekoita vehnäjauho voin joukkoon ja kypsennä matalalla lämmöllä muutama minuutti (varo ettei seos ruskistu).

  3. Lisää kuuma maito voi-jauhoseokseen kolmessa osassa koko ajan sekoittaen ja kiehauta kastike.

  4. Lisää seuraavaksi toinen juustopusseista kokonaan kastikkeen joukkoon muutamassa osassa koko ajan sekoittaen ja tämän jälkeen puolet toisesta pussista.

  5. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä halutessasi pienellä ripauksella muskottipähkinää. Puolet toisesta juustoraastepussista käytetään lasagnen päälle.

    Bolognaisekastike

  6. Kuumenna 3rkl oliiviöljyä paistinpannussa ja ruskista jauheliha. Mausta jauheliha kevyesti suolalla ja mustapippurilla, siirrä sivuun odottamaan hetkeksi.

  7. Kuumenna 3rkl oliiviöljyä kasarissa ja kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaraastetta sekä varsiselleriä kunnes kasvikset ovat muuttuneen hieman läpikuultaviksi, mutta eivät ole saaneet väriä. Jos käytät punaviiniä, lisää se nyt ja kiehauta.

  8. Lisää tomaattimurskat, kanaliemikuutio, ruskistettu jauheliha (rasvoineen) ja anna hautua matalalla lämmöllä 45min.

  9. Irrota basilikan lehdet ja leikkaa ne ohueksi silpuksi. Lisää basilikat kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan ja lisää hieman mustapippuria .

    Lasagnen kokoaminen

  10. Öljyä vuoka kevyesti oliiviöljyllä.

  11. Lusikoi pari isoa lusikallista sekä bolognaise-kastiketta, että juustokastiketta vuoan pohjalle.

  12. Lado 3-4 pastalevyä kastikkeen päälle ja lisää tämän jälkeen vuorotellen kastikkeita ja pastalevyjä kunnes vuoassa on 3-4 kerrosta pastaa ja päälle kerros kastikkeita.

  13. Lisää lopuksi puolet toisesta juustokastikkeesta jääneestä juustoraasteesta lasagnen pintaan.

  14. Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia, kunnes lasagnen pinta on kauniin ruskea ja lasagnelevyt tuntuvat pistettäessä pehmeiltä.

    Vinkkejä

    *Voit halutessasi valmistaa lasagnen gluteenittomana vaihtamalla lasagnelevyt gluteenittomiksi ja juustokastikkeen vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Sunnuntai vaalea).

    *Jos lasagne alkaa ottamaan paistettaessa liikaa väriä pinnalta, peitä vuoka foliolla ja pudota hieman pistolämpötilaa.

    *Kokeile bolognaise-kastiketta eri proteiinivaihtoehdoilla; esimerkiksi kanan jauheliha ja erilaiset kasviproteiinivalmisteet toimivat hyvin.