Poropiirakka

887F113A-80A7-44A1-ABBE-EB8B2D40A941-2.jpg

Tämän kuusamolaisempaa piirakkaa saa etsiä! Herkullinen ja juustoinen poropiirakka syntyy Kuusamon Juuston punaleima Emmentalilla, poron kylmäsavupaistirouheella ja piparjuurituorejuustolla. Helppoa ja herkullista, kuten leivonnan tuleekin olla! Suolaiset piirakat ovat erinomaisia tarjottavia juhliin, mutta ne toimivat mainiosti myös arkena. Salaatin kanssa nautittuna poropiirakka muodostaa täydellisen pikaisen lounaan.

Mikäli toivot oikotietä reseptiin, tai aikaa on rajoitetusti, voit käyttää myös valmista voitaikinalevyä. Tällä saat nopeutettua piirakan valmistusta, pääasia tässä reseptissä on tietysti juusto ja poron kylmäsavupaistirouhe!


Juustoinen poropiirakka

Annoksia: 6 Valmistus: 45 minuuttia


 
 

näitä tarvitset

Pohja

Täyte

valmistus

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi lämmin voi kuivien aineiden joukkoon.

  3. Painele seos sormin murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita käsin.  

  4. Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan.

  5. Paista taikinaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. 

  6. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja timjami keskenään kulhossa. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Lisää päälle poron kylmäsavupaistiviipaleet. Raasta päälle punaleima Emmentalia reilusti. Taita taikinan reunat noin parin sentin verran täytteen päälle.

  7. Paista poropiirakkaa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin ruskeat ja rapeat. Tarjoa poropiirakka sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.

 
 

 

PORO MAISTUU NIIN ARJESSA KUIN JUHLASSAKIN

 
Poro sopii erinomaisesti perinteisen ja arkisen ruoan valmistamiseen.

Poro raaka-aineena

Poro on raaka-aineena maukas ja vähärasvainen. Laadukkaat kotimaiset raaka-aineet tuovat ihania makuja ruoalle, jolloin raaka-aineiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineista valmistuu herkullinen ateria!

Poro yhdistetään yleensä poronkäristykseen mutta se on oikeastaan hyvin monipuolinen raaka-aine. Käristyksen lisäksi porosta voit valmistaa esimerkiksi porolihapullia, rieskarullia tai savuporokeittoa!