pestolohi

4F3A8594.jpg
 
 

Pestolohi on yksi suomalaisten suosikeista! Tällä Master Chefistäkin tutun kokki Sirly Schinmannin herkullisella reseptillä valmistat annoksen helposti ja vaivattomasti. Katso video alta ja kokkaa yhdessä Sirlyn kanssa! Videon avulla voit myös opetalla fileoimaan kalan oikeaoppisesti itse.

Tämä herkullinen pestolohi-annos rakentuu Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalin ympärille. Sen voimakas maku on omiaan pestoon, ja erinomainen kotimainen raaka-aine mm. parmesanin korvikkeeksi. Puhtaista kotimaisista raaka-aineista syntyy taivaallisen hyvää ruokaa!


pestolohi

Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia


 
 

ainekset

  • 1 kokonainen lohi tai yksi lohifilee

  • 2 kpl basilika ruukkuja

  • 2 kpl persilja ruukkuja

  • 1 sitruuna

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2,5 dl rypsiöljyä tai laadukasta oliiviöljyä

  • 2 dl kotimaisia hampun siemeniä

  • 1/2 Kuusamon Juuston Mustaleima Emmental juustoa

  • suolaa


valmistus

  1. Jos valmistat aterian kokonaisesta lohesta, aloita fileroimalla lohi. Löyfät ohjeet filerointiin alla olevalta videolta.

  2. Seuraavaksi valmistetaan pesto. Lisää tehosekoittimeen ensin basilika ja persilja sekä valkosipuli ja öljy. Sekoita massa tasaiseksi. Massa saa olla rouhea, mutta kuitenkin tasainen. Pilko seuraavaksi juusto kuutioiksi, jotta se pyörii paremmin tehosekoittimessa ja lisää tehosekoittimeen. Lisää myös hampunsiemenet ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita vielä uudelleen. Maista ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Paista lohi kauniin väriseksi pannulla molemmilta puolilta. Lisää lohifileet aina vasta kuumalle pannulle! Jos pannu ei ole tarpeeksi kuuma, lohi lähtee kiehumaan omassa nesteessään, mikä ei ole hyvä juttu. Voita tai öljyä ei lohen paistamiseen tarvita, sillä lohi sisältää itsessään jo paljon rasvaa.

  4. Paista aina nahkapuoli ensin, vaikka nahka ei enää olekaan kiinni. Lisää pinnalle suolaa.

  5. Kun neste alkaa nousta pintaan, lohifile on valmis käännettäväksi.

  6. Paista vielä toiseltakin puolelta noin 2 minuuttia.

  7. Kalan on hyvä antaa vetäytyä hetki paiston jälkeen. Näin mehukkuus saadaan säilymään, sillä kalaa ei tarvitse paistaa liian pitkään. Se jatkaa kypsymistä vielä vetäytyessään.

  8. Kun kala on vetäytynyt lisää päälle tuore pesto. Viimeistele ripottelemalla hampunsiemeniä vielä peston päälle.

  9. Tarjoile esimerkiksi uusien perunoiden ja salaatin kanssa!