Perunavartaat

 
 

Peruna on tuttu raaka-aine suomalaisessa keittiössä. Sitä tarjoillaan arkisin sekä juhlissa. Perinteisen keitetyn perunan lisäksi voi tarjoilla perunavartaita! Uudet perunat kypsyvät keittämättä grillissä tai uunissa grillivastuksella. Pujota perunaviipaleet vartaisiin ja grillaa kypsiksi. Kokeile ja ihastu! Tässä reseptissä perunavartaat kuorrutetaan pitkään kypsytetyllä Emmental XO -juustolla, joka tuo mukanaan voimakasta makua!

Tarjoiluvinkki juhannuspöytään! Grilliruokien kylkeen sopii myös savuiset juustomme, kuten savustettu Gouda ja Savujuusto, jotka maistuvat sekä burgerin välissä että osana salaattia!

 
 

Perunavartaat

Annoksia: 4 grillitikullista | Valmistus: alle 30min


 
 

ainekset

  • Kuusamon Juuston Emmental XO-juustoa

  • 6 kpl uusia perunoita

  • 4 puista varrastikkua

  • öljyä

  • ripaus suolaa

Valmistus

  1. Viipaloi raa'at perunat ja aseta ne kulhoon.

  2. Raasta perunoiden sekaan Emmental XO- juustoa reilusti.

  3. Lorauta sekaan öljyä ja ripaus suolaa.

  4. Pujota perunaviipaleet neljään vedessä liotettuun varrastikkuun.

  5. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  6. Tarjoile salaatin ja grilliruokien kera!

 

 
DSC05767.jpg

Monenlaisia herkkuja perunasta

Peruna on edullinen raaka-aine, joka kuuluu lähes jokaiseen suomalaiseen ruokapöytään niin arkena kuin juhlana. Moni muistaa lapsuusajan kesät ihanista uusista perunoista!

Kotimaisesta perunasta syntyy erilaisia perinneruokia ja mikä parasta, perunaa on saatavilla edullisesti ympäri vuoden.

Tiesitkö tätä perunasta?

  • Perunalajike kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi uuniperunaksi sopii jauhoinen Rosamunda ja keitettäväksi, salaatteihin ja laatikkoruokiin kiinteämpi Siikli.

  • Perunoiden malto tummuu, kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Kuori siis perunat juuri ennen kypsennystä tai laita kuoritut perunat odottamaan kylmään veteen.