parsapiirakka

parsapiirakka_4.jpg

Parsapiirakka syntyy vaivattomasti ja maistuu takuuvarmasti jokaiselle. Aromikas Mustaleima Emmental sopii parsan kaveriksi erinomaisesti — kokeile vaikka!


parsapiirakka

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 45 minuuttia


 
 

ainekset

Valmistus

  1. Nosta voitaikina sulamaan pöydälle.

  2. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pois puumainen kanta. Ryöppää parsat keittämällä niitä 2 minuuttia suolatussa vedessä. Jäähdytä tämän jälkeen parsat kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa.

  3. Kaulitse voitaikina ohueksi levyksi pellille ja voitele reunat kananmunalla.

  4. Raasta noin 2 dl Mustaleima Emmentalia ja sekoita kananmuna juustoraasteen joukkoon.

  5. Levitä juustoraaste-munaseos taikinan keskelle.

  6. Asettele parsat seoksen päälle ja mausta vielä mustapippurilla.

  7. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on rapea.

  8. Nauti!