parsahodarit

 
 
Emmental

Keväiset hot dogit kasataan tankoparsasta ja sinappisesta munasalaatista. Tankoparsan satokausi Euroopassa ajoittuu maaliskuun alusta aina kesäkuun loppuun. Parsalle riittää kevyt kypsytys paistinpannulla, mutta hodareita varten voit kypsentää parsat myös keittämällä. Jos kaipaat vieläkin täyttävämpää versiota, kokeile kääriä parsat pekoniin. Pekoniparsat voit kypsentää uunissa. Parsojen ja munasalaatin lisäksi nämä keväiset hodarit maustetaan Kuusamon Juuston Vuoristojuustolla, joka antaa täyteläisellä maullaan viimeisen silauksen hot dogeille. Voit valmistaa hodarit valmiisiin hodarisämpylöihin tai valmistaa sämpylät itse.

 
 

parsahodarit

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 45 min.


 
 

ainekset

Munasalaatti:

  • 6 kananmunaa 

  • 3rkl majoneesia 

  • 2rkl  creme  fraichea 

  • 1rkl  sinappia 

  • Ruohosipulia silputtuna 

  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Jos valmistat hodarisämpylät itse, tee sämpylät ohjeen mukaan.

Valmista munasalaatti:

  1. Keitä kananmunia 10 minuuttia, jäähdytä ne hyvin.

  2. Sekoita muut ainekset yhteen.

  3. Pilko munat munaleikkurilla pieneksi leikkaamalla muna kahteen eri suuntaan leikkurissa.

  4. Lisää kananmunasilppu kastikkeen sekaan ja sekoita salaatti tasaiseksi.

Hodarien kasaaminen

  1. Raasta Vuoristojuusto.

  2. Poista parsojen puiseva kanta ja paista parsoja hetki kuumalla pannulla voissa.

  3. Lämmitä hodarisämpylöitä hetki uunissa tai mikrossa.

  4. Leikkaa sämpylät auki ja laita pohjalle munasalaattia.

  5. Laita salaatin päälle juustoraastetta ja parsa.

  6. Koristele ruohosipulilla.