Kesärosolli

 
 
Emmental

Sään lämmetessä ja luonnon herätessä tekee mieli syödä kevyemmin ja lisätä kasvisten määrää. Tällöin raikas salaatti on nopeatekoinen ja hyvä ateriavaihtoehto. Salaatti voi olla kevyt tai ruokaisa sen mukaan, syökö sen lounaaksi vai pääruoan lisukkeena. Kesäsalaatit syntyvät tuoreista raaka-aineista ja sesongin tuotteista.

Kesäisen raikas ja iloisen värikäs kesärosolli sopii alkuruoaksi tai vaikka grilliherkkujen kaveriksi. Tässä herkullisessa salaatissa yhdistyvät erilaiset salaattilajikkeet, tuoreet sesongin kasvikset ja hedelmät sekä Kuusamon Vuoristojuusto. Vuoristojuusto tuo salaattiin täyttävyyttä sekä vivahteikasta makua!

Tarjoiluvinkki juhannuspöytään! Grilliruokien kylkeen sopii myös savuiset juustomme, kuten savustettu Gouda ja Savujuusto, jotka maistuvat sekä burgerin välissä että osana salaattia!

 
 

Juustoinen kesärosolli

Annoksia: 1 annos | Valmistus: 15 minuuttia


 
 

ainekset

  • 1 ruukku sydänsalaattia

  • 1 ruukku pehtoorin salaattia

  • 1 nippu retiisiä

  • 1 porkkana

  • Mansikoita

  • Kuusamon Vuoristojuustoa

  • 1 nippu tilliä

  • Ripaus suolaa ja pippuria

  • Loraus öljyä

Valmistus

  1. Huuhtele ja pilko kasvikset. Asettele raaka-aineet tarjoiluvadille raidoiksi. Pirskottele pinnalle öljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria.

  2. Tarjoile kesärosollia savustetun kalan tai grilliruokien kanssa.

 

 

Inspiroidu salaateista

Salaatit ovat nopea valmistaa ja ne maistuvat ruokaisana ateriana tai pääruoan lisukkeena. Monipuolisesta salaatista löytyy lukuisia eri muotoja, joissa vain mielikuvitus on rajana. Usein salaatti rakennetaan vihreään salaattipohjaan, mutta vaihtelua saa kokeilemalla esimerkiksi pohjana kaalia, juureksia, pastaa tai sekoittamalla erilaisia salaatteja keskenään. Erilaisista salaattilajikkeista, vihanneksista ja hedelmistä syntyy juustojen ja siementen kanssa mitä maukkaimpia salaatteja. Klassiset salaatit ovat viihtyneet ruokapöydissä vuodesta toiseen. Salaattien valmistaminen on parhaimmillaan kesällä sekä alkusyksystä, jolloin voit hyödyntää kypsänä poimitut kotimaiset tomaatit.

Erilaiset salaatit sopivat mainiosti myös piknikille. Kokeile kesäistä kukkasalaattia tai makeaa Savujuusto-mansikkasalaattia ja pakkaa herkut mukaan piknik-retkelle.

 
Mansikka-Savujuustosalaatti.

Mansikka-Savujuustosalaatti

Kesän yksi herkullisimmista salaateista on tässä! Mansikka ja Savujuusto ovat erinomainen makupari, sillä mansikan makeus korostaa ihanasti myös juuston makua. Lisää salaattiin balsamico- kastike ja ihanan kesäinen salaatti on valmis!

Lämmin salaatti.

Lämmin salaatti

Lämmin salaatti maistuu niin alkuruokana, pääruoan lisukkeena kuin näyttävänä lounaana. Tässä salaatissa yhdistyvät varsiparsakaali, varsikukkakaali, Vuoristojuusto, kirsikkatomaatit sekä jääsalaatti. Niin yksinkertaista ja maukasta!

Kukkasalaatti.

Kana-caesarsalaatti

Kana-caesarsalaatti koostuu romainesalaatista, mustaleima Emmentalista, caesar-kastikkeesta ja krutongeista. Proteiinin lähde on useimmiten kana. Kokeile maukasta ja juustoista kana-caesarsalaattia, jossa perinteinen parmesaani korvataan mustaleima Emmentalilla.


 
Kuusamon Juusto kukkasalaatti-2.jpg

KUKKIA SALAATISSA

Tiesitkö, että salaattiin sopivat myös syötävät kukat?

Syötäviä kukkia ovat esimerkiksi orvokit. Orvokki voi maultaan olla melko kirpeä ja siitä saa helposti makeamman sivelemällä kukkaa kananmunan valkuaisella ja ripottelemalla sokeria päälle.

Syötävien kukkien ravintoarvo ei ole korkea, mutta ne tuovat ruokiin ja kattaukseen ripauksen ylellisyyttä ja kauneutta. Kesäsalaatti puhkeaa väriloistoon kehäkukan ja ruiskaunokin terälehtien avulla, samoin kesän juhlahetkien kakut ja leivonnaiset. Tavallinen juomavesikin muuttuu juhlavaksi, kun se koristellaan kukilla.