karpalohilloke

Itse tehty karpalohilloke maistuu erilaisten juustojen kanssa, mutta on myös herkullinen ruokalahja. Erilaiset mausteet antavat tuhdin, mutta pehmeän maun pirskahtelevalle hillokkeelle, joka ei vaadi paljon vaivaa valmistuakseen. Tarjoile hilloke Kuusamon Juuston Kuusamo-herkuttelujuustojen kanssa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa, joten voit valmistaa karpalohillokkeen hyvissä ajoin ennen juhlia.

Ruokalahja on ihana yllätys ystävälle, perheenjäsenelle tai vaikka päiväkodin opettajalle. Valmis hilloke säilötään kauniiseen lasipurkkiin, jonka voi koristella kävyillä ja havunoksilla. Lahjaksi vietävään purkkiin kannattaa kiinnittää kortti, jonka kertoo purkin sisällön ja parasta ennen -päivämäärän, joka on kolme viikkoa eteenpäin valmistuksesta.


karpalohilloke

Annoksia: 0,5l purkki | Valmistus: 60 minuuttia


 
 

näitä tarvitset

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1 punasipuli 

  • 200 g  pakastekarpaloita 

  • 1 dl  pehmeitä kuivattuja karpaloita

  • 1 omena raastettuna 

  • 1 appelsiinin mehu 

  • 1dl  punaviiniä

  • 1dl  ruokosokeria 

  • 0,5 tl inkivääriä 

  • 0,5 tl neilikkaa 

  • Kokonainen tähtianis 

  • Kokonainen kanelitanko 

  • 0,5 tl pomeranssinkuorta 

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä 

  • 0,5 tl suolaa 

näin onnistut

  1. Hienonna punasipuli.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja  kuullota  sipulit. 

  3. Lisää loput ainekset kattilaan.

  4. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

  5. Hauduta rauhallisesti poreillen pienellä lämmöllä  15-20  minuuttia.

  6. Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen purkkiin.

  7. Säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.