Kana-caesarsalaatti

 
 
Emmental

Salaatti voi olla kevyt tai ruokaisa sen mukaan, syökö sen lounaaksi, alkuruokana vai pääruoan lisukkeena. Parhaat salaatit syntyvät tuoreista raaka-aineista ja sesongin tuotteista.

Klassinen Caesar-salaatti koostuu romainesalaatista, broilerin fileestä, mustaleima Emmentalista, caesar-kastikkeesta ja krutongeista. Kokeile maukasta ja juustoista kana-ceasarsalaattia, jossa perinteinen parmesaani korvataan mustaleima Emmentalilla.

Parhaan caesarsalaatin makuelämyksen saa, kun valmistaa kastikkeen itse. Juuston ystävät voivat myös raastaa kastikkeen sekaan mustaleima Emmentalia. Tällä reseptillämme onnistut varmasti!

 
 

Kana-caesarsalaatti

Annoksia: 1 annos | Valmistus: 15 minuuttia


 
 

ainekset

SALAATTI

CAESARKASTIKE

  • 1 keltuainen

  • 3 anjovisfileetä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 tl sinappia

  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä

  • ½ sitruunan mehu

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. Aloita kypsentämällä salaatin höysteeksi broileria. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta ruskistunut pinta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Nosta rintafileet pannusta pois.

  2. Valmista krutongit. Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä pannuun ja kuumenna se. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paista ne rapeiksi ja ruskeiksi. Ota leipäkuutiot pannusta pois.

  3. Huuhdo ja suikaloi romainesalaatti. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Viipaloi broilerin rintafileet ja nosta ne salaattipedille. Ripottele salaatin pinnalle leipäkuutiot ja mustaleima Emmentalia paloina.

  4. Valmista caesar kastike. Sekoita keltuainen, anjovisfileet, murskatut valkosipulinkynnet ja sinappi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy hyvin sekoittaen. Mausta kastike sitruunamehulla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.