Juustopiirakka

Herkullinen juustopiirakka syntyy Kuusamon Juuston Emmentalraasteella. Helppoa ja herkullista, kuten leivonnan tuleekin olla! Juustopiirakka sopii erinomaisesti lisukkeeksi erilaisiin juhliin tai nautittavaksi sellaisenaan.


juustopiirakka

Annoksia: 6 | Valmistus: 60 minuuttia


 
 

ainekset

  • Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja 

  • 1 kananmuna 

  • 1 tl suolaa 

  • 150 g voita 

  • Täyte:

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl ruokakermaa

  • 150 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta

  • Mustapippuria

  • Basilikaa ja paprikaa koristeluun

valmistus

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi lämmin voi kuivien aineiden joukkoon.

  3. Painele seos sormin murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita käsin.  

  4. Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan.

  5. Paista taikinaa  200-asteisen  uunin keskitasolla  10 minuuttia. 

  6. Riko munat ja vatkaa rakenne rikki.

  7. Sekoita joukkoon kerma, mustapippuri sekä 100 grammaa Emmentalraastetta.

  8. Kaada seos esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle vielä 50 grammaa Emmentalraastetta sekä paprikaa ja basilikaa koristeeksi.

  9. Paista uunissa vielä 20 minuuttia.