juusto-pinaattipannukakku


Pannukakku tai lempinimeltään pannari on tuttu herkku suomalaisille, ja se yhdistetään usein torstaina syötävän hernekeiton jälkiruoaksi. Pannukakku suolaisena herkkuna voi aluksi kuulostaa erikoiselta, mutta meidän mielestä tämä on vähintäänkin yhtä hyvä, kuin perinteinen makea versio pannukakusta. Reseptissä korvataan makeat raaka-aineet suolaisilla ja herkullisilla raaka-aineilla. Me lisäsimme pinaattia ja Kuusamon Juuston kevyt Emmental -juustoa raasteena, josta rakentui mitä herkullisin juusto-pinaattipannukakun resepti teille.

Juusto-pinaattipannukakku sopii hyvin esimerkiksi pikkusuolaiseksi illanviettoon tai välipalaksi päivän askareiden väliin. Sinun täytyy vain sekoittaa raaka-aineet keskenään, siirtää taikina vuokaan ja paistaa uunissa. Helppoa eikö! Lisukkeeksi juusto-pinaattipannukakun kanssa suosittelemme puolukoita tai puolukkahilloa, joka tuo ihanaa kirpeyttä ja hapokkuutta annokseen!

Juusto-pinaattipannukakku on Sydänmerkitty resepti. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että resepti on sekä terveellinen, että täynnä makua. Pinaatti on terveellinen raaka-aine ja se sisältää paljon hyödyllisiä ja tärkeitä ravintoaineita meille ihmisille. Kevyt Emmental tuo juustoista makua pannukakkuun, ja varmasti vie myös niiden kielen mennessään, joiden suosikkeihin ei pinaatti kuulu.


juusto-pinaattipannukakku | SYDÄNMERKKI-RESEPTI

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min

NÄITÄ TARVITSET

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa maito ja kananmunat.

  2. Lisää joukkoon pinaatti, suola ja spelttijauhot. Sekoita tasaiseksi.

  3. Raasta Kuusamon Juuston kevyt Emmentaljuusto ja sekoita taikinan joukkoon.

  4. Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele rypsiöljyllä. Kaada taikina vuokaan.

  5. Paista 175 C -asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kypsää.

  6. Tarjoile puolukoiden kanssa ja nauti!


SYDÄNMERKKI-RESEPTI

Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo terveellisestä, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

JUUSTO-PINAATTIPANNUKAKUN RAVINTOSISÄLTÖ