
Smörrebröd
Smörrebröd on tanskalainen perinteinen lounas- ja aamupalaherkku. Smörrebrödien täytevariaatioita on pilvin pimein, ja me halusimme tehdä oman versiomme. Leivän kruunaa rapeaksi paistettu leipä ja mustaleima emmental, joka sointuu loistavasti yhteen avokadotahnan ja kananmunan kanssa!
Annosmäärä
2 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
- Maalaisleipäviipaleita
- Mustaleima Emmentalia
- 2 kananmunaa
- 1 avokado
- 5 kirsikkatomaattia
- 1/4 punasipuli
- 1/2 lime
- Suolaa ja pippuria
- Chiliä
- Öljyä paistamiseen
Ohje
- Tee avokadotahna murskaamalla kypsä avokado esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon pieneksi leikatut kirsikkatomaatit, punasipuli ja mausta limen mehulla sekä hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
- Kuumenna öljy pannulla ja laita leipäviipaleet paistumaan.
- Viipaloi Kuusamon Juuston Mustaleima emmentalia leipien päälle ja käännä niin, että juusto on suoraan paistinpannua vasten. Voit halutessasi laittaa paistinpannun ja juuston väliin leivinpaperin.
- Kun juusto on paistunut, ota leivät pois pannulta.
- Riko kananmunat pannulle ja paista. Mausta suolalla, chilihiutaleilla ja pippurilla.
- Levitä leipien päälle avokadotahnaa ja sen päälle paistettu kananmuna.
- Viipaloi kananmunan päälle halutessasi chiliä ja koristele korianterilla. Nauti!