Smörrebröd

Smörrebröd on tanskalainen perinteinen lounas- ja aamupalaherkku. Smörrebrödien täytevariaatioita on pilvin pimein, ja me halusimme tehdä oman versiomme. Leivän kruunaa rapeaksi paistettu leipä ja mustaleima emmental, joka sointuu loistavasti yhteen avokadotahnan ja kananmunan kanssa!

Annosmäärä

2 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Smörrebröd

Ainekset

  • Maalaisleipäviipaleita
  • Mustaleima Emmentalia
  • 2 kananmunaa
  • 1 avokado
  • 5 kirsikkatomaattia
  • 1/4 punasipuli
  • 1/2 lime
  • Suolaa ja pippuria
  • Chiliä
  • Öljyä paistamiseen

Ohje

  1. Tee avokadotahna murskaamalla kypsä avokado esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon pieneksi leikatut kirsikkatomaatit, punasipuli ja mausta limen mehulla sekä hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja laita leipäviipaleet paistumaan.
  3. Viipaloi Kuusamon Juuston Mustaleima emmentalia leipien päälle ja käännä niin, että juusto on suoraan paistinpannua vasten. Voit halutessasi laittaa paistinpannun ja juuston väliin leivinpaperin.
  4. Kun juusto on paistunut, ota leivät pois pannulta.
  5. Riko kananmunat pannulle ja paista. Mausta suolalla, chilihiutaleilla ja pippurilla.
  6. Levitä leipien päälle avokadotahnaa ja sen päälle  paistettu kananmuna.
  7. Viipaloi kananmunan päälle halutessasi chiliä  ja koristele korianterilla. Nauti!