
Savuporokeitto
Herkullinen ja helppo keittoresepti valmistuu hetkessä ja sopii niin päivälliseksi kuin pienenä annoksena alkuruoaksikin. Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi tuo keittoon ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta, joka sopii täydellisesti kylmäsavuporon kanssa. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi juustovoileipien kera!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
1 sipuli
-
1 valkosipulinkynsi
-
1 rkl öljyä
-
50 g kylmäsavuporoleikkelettä
-
3 rkl vehnäjauhoja
-
8 dl lihalientä
-
1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas juustokastiketta
-
2 dl kermaa
Pinnalle
-
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
-
Ruohosipulia
-
50 g kylmäsavuporoleikkelettä paahdettuna
Ohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa.
2. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot.
3. Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Lisää sulatejuustoa paloittain ja lisää keittoon kerma.
4. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut keiton joukkoon. Mausta ripauksella pippuria.
5. Ripottele päälle suikaloidut poroleikkeleet, paahdetut ruisleipäkuutiot ja ruohosipuli.