
Pinaatti-juustopiirakka filotaikinasta
Aromikkaalla Mustaleima Emmentalilla ja pinaatilla täytetty suolainen filotaikinapiirakka on ihanan rapea ja herkullinen tarjottava esimerkiksi juhliin tai viikonlopun kahvikesteille. Pinnalle pirskotellaan hunajaa, jolloin koossa on täydellinen suolaisen, makean ja rapeuden liitto!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Filotaikinaa (n. 6 palaa)
-
150 g pakastepinaattia
-
200 g Mustaleima Emmentalia
-
Oliiviöljyä
-
2 kananmunaa
-
2 dl kermaa
-
1 rkl provencale-maustetta
-
Suolaa ja pippuria
-
2 rkl hunajaa
Ohje
-
Ota filotaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Sulata pakastepinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen vesi pois siivilällä. Raasta juusto kulhoon odottamaan.
-
Ota kaksi filotaikinalevyä pöydälle ja anna niiden olla päällekkäin. Voitele päällimmäisen filotaikinan pinta kauttaaltaan oliiviöljyllä.
-
Levitä päälle sulatettua pinaattia ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta.
-
Rypytä filotaikinaa pitkittäissuunnassa ns. haitarin tavoin. Asettele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
-
Toista sama vielä kaksi kertaa niin, että piirakkavuoan pohjaa ei näy.
-
Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja provencale-maustetta, suolaa ja mustapippuria.
-
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 185 asteessa noin 45 minuuttia.
-
Anna valmiin piirakan hetki jäähtyä ja valuta sen päälle hunajaa. Nauti!