Paimenpojan lohikeitto

Paimenpojan täyteläinen lohikeitto hurmaa herkullisuudellaan! Keitto sopii erinomaisesti kesän ruokailuhetkiin, ja siihen saakin upotettua kesäsesongin herkkuja, kuten uusia perunoita ja varhaisporkkanoita. Täyteläistä makua keittoon tuo Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas. Kokeile ja ihastu!

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Paimenpojan lohikeitto

Ainekset

  • 700g Keittoperunoita tai uusia perunoita
  • 6 porkkanaa tai varhaisporkkanaa
  • Noin 1,5l vettä
  • 1 kala- tai kasvisliemikuutio
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1 purjo
  • 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -sulatejuustoa
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 kevätsipulinvarsi

Ohje

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita kiehumaan.
  2. Pese  ja tarvittaessa kuori porkkanat ja perunat. Pilko sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  3. Laita pilkotut kasvikset keittymään veteen noin 15 minuutiksi. Lisää kalaliemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  4. Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja kuutioi sopivan kokoisiksi paloiksi.
  5. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä niin lisää joukkoon hienonnettu purjo ja lohipalat. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon vielä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -sulatejuustoa.
  7. Kun lohi on kypsynyt, lisää joukkoon hienonnettu tilli ja kevätsipulinvarsi. Nauti!