
Paimenpojan lohikeitto
Paimenpojan täyteläinen lohikeitto hurmaa herkullisuudellaan! Keitto sopii erinomaisesti kesän ruokailuhetkiin, ja siihen saakin upotettua kesäsesongin herkkuja, kuten uusia perunoita ja varhaisporkkanoita. Täyteläistä makua keittoon tuo Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas. Kokeile ja ihastu!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
- 700g Keittoperunoita tai uusia perunoita
- 6 porkkanaa tai varhaisporkkanaa
- Noin 1,5l vettä
- 1 kala- tai kasvisliemikuutio
- 3 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 1 purjo
- 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -sulatejuustoa
- 1 nippu tuoretta tilliä
- 1 kevätsipulinvarsi
Ohje
- Mittaa vesi kattilaan ja laita kiehumaan.
- Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat ja perunat. Pilko sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Laita pilkotut kasvikset keittymään veteen noin 15 minuutiksi. Lisää kalaliemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja kuutioi sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kun kasvikset ovat lähes kypsiä niin lisää joukkoon hienonnettu purjo ja lohipalat. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon vielä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -sulatejuustoa.
- Kun lohi on kypsynyt, lisää joukkoon hienonnettu tilli ja kevätsipulinvarsi. Nauti!