Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla

Lyttyperunat ovat  kesän kestosuosikkeja  ja sopivat erinomaisesti nautittavaksi grilliruoan kanssa. Näiden lyttyperunoiden päälle raastetaan aromikasta Mustaleima Emmentalia sekä kruunataan vielä itse tehdyllä skagen röralla ja mummonkurkuilla. Ota resepti talteen ja nauti!

Annosmäärä

8 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • Mustaleima Emmentalia
  • 1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas
  • 1/2 prk ranskankermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 punasipuli
  • 1 Kevätsipulin varsi
  • Kourallinen tilliä
  • 300 g  pieniä kuorittuja katkarapuja (pakaste)
  • Mustapippuria

Ohje

  1. Keitä perunat kypsiksi.
  2. Valmista skagen röra. Sekoita kulhossa Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastike, ranskankerma, sitruunan mehu, hienonnettu punasipuli, kevätsipulin varsi ja tilli.  Lisää joukkoon katkaravut ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Laita kypsät perunat leivinpaperin päälle ja paina perunat lyttyyn esimerkiksi lasin avulla.
  4. Raasta perunoiden päälle reilusti Mustaleima Emmentalia ja laita perunat uuniin 225 asteeseen noin 7 minuutiksi.
  5. Anna jäähtyä hetki ja annostele skagen röra lyttyperunoiden päälle. Lisää päälle vielä pikkelöityjä mummonkurkkuja.