Korean corn dogs

Korean corn dogit ovat herkullista street food ruokaa.  Näissä rapeaksi friteeratuissa herkuissa yhdistyvät mehevä nakki, venyvä juusto ja rapea taikinakuori – täydellinen yhdistelmä suolaista ja rapeaa! Corn dogit ovat  helppo tehdä kotona ja  niiden kanssa tarjoiluun sopii erinomaisesti itse tehdyt dipit.

Annosmäärä

10 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Korean corn dogs

Ainekset

  • Grillitikkuja
  • Nakkeja
  • Eränkävijä 28 % juustoa
  • 240 g vehnäjauhoja
  • 1/4 tl  suolaa
  • 45 g sokeria
  • 1 kananmunan
  • 2,4 dl maitoa
  • Korppujauhoja tai pankojauhoja
  • 0,5 l rypsiöljyä

Ohje

  1. Sekoita kulhossa  vehnäjauhot, suola ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja maito. Sekoita.

  2. Leikkaa  nakit  keskeltä puoliksi. Leikkaa  myös juustosta suunnilleen nakin paksuisia ja pituisia pitkiä paloja.
  3. Aseta grillitikkuihin ensin nakki ja  sen jälkeen juusto.
  4. Pyörittele tikut kauttaaltaan taikinassa niin, että nakki ja juusto peittyvät.
  5. Kaada lautaselle  korppujauhoja tai pankojauhoja. Pyörittele taikinalla vuoratut tikut korppujauhoissa.  Voit painella korppujauhoja kevyesti kädellä taikinaan kiinni.
  6. Laita rypsiöljy korkeareunuksiseen paistinpannuun.  Kumenna öljy ja testaa pienellä taikinapalalla sopiva lämpötila. Kun taikina alkaa ruskistumaan melkein heti, öljy on oikean lämpöistä. Muista sulkea liesituuletin!
  7. Uppopaista corn dogeja  noin 3 minuuttia. Jos ne eivät ruskistu tässä ajassa, öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.
  8. Laita  paistetut corn dogit lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.
  9. Tarjoile maukkaiden itse tehtyjen chili-hunajadipin ja valkosipuli-limedipin kanssa!