
Korean corn dogs
Korean corn dogit ovat herkullista street food ruokaa. Näissä rapeaksi friteeratuissa herkuissa yhdistyvät mehevä nakki, venyvä juusto ja rapea taikinakuori – täydellinen yhdistelmä suolaista ja rapeaa! Corn dogit ovat helppo tehdä kotona ja niiden kanssa tarjoiluun sopii erinomaisesti itse tehdyt dipit.
Annosmäärä
10 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
- Grillitikkuja
- Nakkeja
- Eränkävijä 28 % juustoa
- 240 g vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 45 g sokeria
- 1 kananmunan
- 2,4 dl maitoa
- Korppujauhoja tai pankojauhoja
- 0,5 l rypsiöljyä
Ohje
-
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja maito. Sekoita.
- Leikkaa nakit keskeltä puoliksi. Leikkaa myös juustosta suunnilleen nakin paksuisia ja pituisia pitkiä paloja.
- Aseta grillitikkuihin ensin nakki ja sen jälkeen juusto.
- Pyörittele tikut kauttaaltaan taikinassa niin, että nakki ja juusto peittyvät.
- Kaada lautaselle korppujauhoja tai pankojauhoja. Pyörittele taikinalla vuoratut tikut korppujauhoissa. Voit painella korppujauhoja kevyesti kädellä taikinaan kiinni.
- Laita rypsiöljy korkeareunuksiseen paistinpannuun. Kumenna öljy ja testaa pienellä taikinapalalla sopiva lämpötila. Kun taikina alkaa ruskistumaan melkein heti, öljy on oikean lämpöistä. Muista sulkea liesituuletin!
- Uppopaista corn dogeja noin 3 minuuttia. Jos ne eivät ruskistu tässä ajassa, öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.
- Laita paistetut corn dogit lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.
- Tarjoile maukkaiden itse tehtyjen chili-hunajadipin ja valkosipuli-limedipin kanssa!