
Kinkkuvoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku on juhlien klassikko, joka maistuu monelle! Voileipäkakun täytteessä ja kuorrutteessa on käytetty Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastiketta, ja se tuo kakulle ihanaa täyteläistä makua. Kokeile ja ilahduta juhlavieraasi!
Annosmäärä
12 annostaVaikeustaso
Arvostele
tähteä viidestä
(x arvostelua)
Miltä maistui?

Ainekset
- 1 pkt (500g) isoa täysjyväpaahtoleipää
- 2 dl kasvislientä
Kinkkutäyte
- 200 g kinkkusuikaleita
- 3 rkl sinappi-kurkkusalaatti
- 1 paprika hienonnettuna
- 1 dl purjoa hienonnettuna
- 1 prk (180g) ranskankermaa
Juustotäyte
- 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastiketta
- 1 prk (180g) ranskankermaa
Koristeeksi
- Palvikinkkuviipaleita
- Kirsikkatomaatteja
- Kesäkurpitsaa
- Persiljaa
- Herneenversoja
Ohje
- Aloita valmistamalla kinkkutäyte sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.
- Sekoita myös juustotäytteen ainekset keskenään toisessa kulhossa.
- Leikkaa leipäviipaleiden reunat pois. Kokoa voileipäkakku leivinpaperinpäälle tarjoiluastiaan. Asettele peräkkäin neljä viipaletta, kostuta ne kasvisliemellä ja lado päälle puolet kinkkutäytteestä.
- Puolita yksi leipäviipale ja aseta seuraava kerros niin, että leipien saumakohdat eivät osu päällekkäin. Kostuta myös tämä kerros ja lado päälle 1/3 juustotäytettä.
- Kostuta kolmas kerros ja levitä loput kinkkutäytteestä.
- Neljäs kerros kostutetaan ja levitetään 1/3 juustotäytettä.
- Lado vielä yksi kerros leipäviipaleita päälle ja kostuta ne. Vuoraa leipä tuorekelmulla ja muovipussilla ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli. Vuoraa myös juustokastikeastia ja laita jääkaappiin.
- Levitä loppu juustotäyte kauttaaltaan voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kinkku- ja kesäkurpitsaruusukkeilla, tuoreilla yrteillä, kirsikkatomaateilla ja herneenversoilla.
Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas
Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastike tuo suussa sulavaa täyteläisyyttä ruokiin. Se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, mutta myös sellaisenaan dipattavaksi. Paimenpoika on saanut inspiraationsa Paanajärven paimenpojasta — Akseli Gallen-Kallelan vuonna 1892 maalaamasta taulusta.
Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastikkeille on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista. Laktoositon.
Katso myös nämä reseptit

Crunch wrap
45 min

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat
45 min

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla
1 h

Enchiladat broileritäytteellä
40 min

Grillatut munakoisot
1 h
10 min

Grillatut jalapenot juustolla
30 min

Texmex-salaatti
45 min

Crunch wrap
45 min

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat
45 min

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla
1 h

Enchiladat broileritäytteellä
40 min

Grillatut munakoisot
1 h
10 min

Grillatut jalapenot juustolla
30 min

Texmex-salaatti
45 min

Crunch wrap
45 min

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat
45 min

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla
1 h