Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku on juhlien klassikko, joka maistuu monelle! Voileipäkakun täytteessä ja kuorrutteessa on käytetty Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastiketta, ja se tuo kakulle ihanaa täyteläistä makua. Kokeile ja ilahduta juhlavieraasi!

Annosmäärä

12 annosta

Vaikeustaso

Arvostele

Kinkkuvoileipäkakku

Ainekset

  • 1 pkt (500g) isoa täysjyväpaahtoleipää
  • 2 dl kasvislientä
Kinkkutäyte
  • 200 g kinkkusuikaleita
  • 3 rkl sinappi-kurkkusalaatti
  • 1 paprika hienonnettuna
  • 1 dl purjoa hienonnettuna
  • 1 prk (180g) ranskankermaa
Juustotäyte
  • 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastiketta
  • 1 prk (180g) ranskankermaa
Koristeeksi
  • Palvikinkkuviipaleita
  • Kirsikkatomaatteja
  • Kesäkurpitsaa
  • Persiljaa
  • Herneenversoja

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kinkkutäyte sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.
  2. Sekoita myös juustotäytteen ainekset keskenään toisessa kulhossa.
  3. Leikkaa leipäviipaleiden reunat pois. Kokoa voileipäkakku leivinpaperinpäälle tarjoiluastiaan. Asettele peräkkäin neljä viipaletta, kostuta ne kasvisliemellä ja lado päälle puolet kinkkutäytteestä.
  4. Puolita yksi leipäviipale ja aseta seuraava kerros niin, että leipien saumakohdat eivät osu päällekkäin. Kostuta myös tämä kerros ja lado päälle 1/3 juustotäytettä.
  5. Kostuta kolmas kerros   ja levitä loput kinkkutäytteestä.
  6. Neljäs kerros kostutetaan ja levitetään 1/3 juustotäytettä.
  7. Lado vielä yksi kerros leipäviipaleita päälle ja kostuta ne. Vuoraa leipä tuorekelmulla ja muovipussilla ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli. Vuoraa myös juustokastikeastia ja laita jääkaappiin.
  8. Levitä loppu juustotäyte kauttaaltaan voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kinkku- ja kesäkurpitsaruusukkeilla, tuoreilla yrteillä, kirsikkatomaateilla ja herneenversoilla.