Juustoiset bagelit

Bagelit eli vesirinkelit ovat täydellinen aamupala tai lounas.  Bagelit ovat siitä poikkeuksellinen leipä, että ne keitetään  ennen paistamista, mikä tekee kuoresta kiinteän ja sisuksesta ihanan sitkeän ja pehmeän!  Suosittelemmekin  tehdä bagelit alusta alkaen itse, sillä tuoreiden ja pehmoisten bageleiden maku on täydellinen.  Bagelit voidaan täyttää melkeinpä millä vaan. Tässä reseptissä täytteinä toimivat pesto, paistettu kananmuna, Paimenpoika kermajuusto, tomaatti ja rucola. Toisessa versiossa on tuorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, Paimenpoika kermajuustoa, tomaattia sekä rucolaa.   Kokeile tätä reseptiä, ja haluat tehdä näitä joka viikonloppu brunssipöytään!

Annosmäärä

10 annosta

Valmistusaika

2h 30min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustoiset bagelit

Ainekset

  • 2 tl  kuivahiivaa
  • 1/2  dl vettä
  • 1/2  rkl sokeria
  • 9 dl  vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
Keittämiseen
  • 2 l vettä
  • 1 rkl suolaa
Pinnalle
  • Goudaa raastettuna
  • Unikonsiemeniä
Täytteet
  • Paimenpoika kermajuustoviipaleita
  • Paistettua kananmunaa
  • Rucolaa
  • Vihreää pestoa
  • Tomaattia
  • Tuorejuustoa
  • Ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Sekoita 42-asteiseen veteen kuivahiiva ja sekoita  niin, että se liukenee veden joukkoon.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot.  Vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 5-10 minuuttia, kunnes  siitä tulee pehmeä ja joustava.
  4. Öljyä kulho kevyesti ja laita taikina  kohoamaan liinan alle noin tunnin ajaksi.
  5. Kun taikinan koko on kaksinkertaistunut, painele se kasaan ja   anna kohota liinan alla vielä 10 minuuttia.
  6. Jaa taikina 10 osaan  ja pyörittele taikinasta palloja. Tee pallon keskelle reikä jauhotetun sormen avulla.
  7. Laita rinkelit öljytylle pellille kohoamaan vielä 10 minuutiksi.
  8. Laita vesi keittymään kattilaan ja lisää siihen suola. Nosta bagelit veteen ja keitä 30 sekuntia per puoli. Keitä maksimissaan 2 bagelia kerrallaan, sillä ne turpoavat vedessä.
  9. Nosta bagelit levinpaperilla vuoratulle  tai öljytylle pellille ja  ripottele niiden päälle ensin juustoraastetta ja sitten unikonsiemeniä.
  10. Paista  225 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.
  11. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä osa bageleista paistetulla kananmunalla, Paimenpoika kermajuustolla,  pestolla, tomaatilla ja rucolalla. Loput bageleista voit täyttää esimerkiksi kermajuustolla, ilmakuivatulla kinkulla, tuorejuustolla, rucolalla ja tomaatilla.  Nauti parhaista bageleista!