
Juustoinen pinaattilasagne
Juustoinen pinaattilasagne maistuu täydellisesti keväisellä retkellä tai vaikkapa kotikeittiössä. Reseptissä on hyödynnetty Kuusamon Juuston Goudaa, joka on pehmeä ja täyteläinen juusto, jonka maussa on yhdistelmä makeaa ja suolaisuutta. Yhden pannun lasagneresepti tekee metsäretkestä ikimuistoisen makumatkan!
Annosmäärä
3 annostaValmistusaika
40minVaikeustaso
Arvostele
Miltä maistui?

Ainekset
-
50 g pinjansiemeniä
-
1 sipuli
-
1 valkosipulinkynsi
-
1 rkl öljyä
-
70 g tuoretta pinaattia
-
1 pieni parsakaali
-
N. 4–5 dl vettä
-
100 g ranskankermaa
-
½ tl suolaa
-
½ tl mustapippuria
-
8 lasagnelevyä
-
½ sitruunan mehu
-
1,5 dl Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna
Ohje
-
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja siirrä ne sivuun odottamaan.
-
Hienonna sipulit ja kuullota niitä kevyesti öljyssä. Lisää pannulle vettä, mausteet ja taitellut lasagnelevyt. Keitä kannen alla ja anna pastan kypsyä noin 10 minuutin ajan.
-
Lisää joukkoon pilkotut parsakaalit ja keitä vielä noin 10 minuuttia.
-
Lisää joukkoon tuoretta pinaattia, ranskankermaa sekä sitruunan mehu.
-
Viimeistele juustoraasteella ja pinjansiemenillä. Nauti metsässä aurinkoisessa kevätsäässä!
Gouda 500 g
Kuusamon Juuston Gouda on saanut nimensä Kitkajoessa säyseästi, mutta vuolaasti virtaavan Niskakosken mukaan. Maultaan juusto on pehmeä ja täyteläinen, ja siinä on yhdistelmä makeaa ja suolaisuutta.
Kuusamon Juuston Gouda on laktoositon kypsytetty juusto, jossa on runsaasti kalsiumia. Löydät Kuusamon Juuston Goudan 300 g ja 500 g pakkauksista. Goudalle on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisista raaka-aineista ja työstä.
Katso myös nämä reseptit

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur
