
Juuresmuusi ja juustoiset jauhelihapihvit
Kaipaatko perinteiseen arkiruokaan pientä vaihtelua? Tässä sinulle vinkki: lisää perunamuusin reseptiin porkkanaa, joka tuo raikasta väriä ja hyvää makua muusiin. Mureiden jauhelihapihvien päälle raastamalla Kuusamon Juuston täyteläistä Gouda-juustoa, saat Goudasta makean ja suolaisen yhdistelmää klassikkoruokaan. Juuresmuusi ja juustoiset jauhelihapihvit sopivat mainiosti yhteen ja siksi jaammekin myös teille tämän maukkaan reseptin.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Juustoiset jauhelihapihvit
-
400 g naudanjauhelihaa
-
1 tl suolaa
-
1 tl rouhittua mustapippuria
-
2 kpl keltasipulia
Juuresmuusi
-
400 g kuorittua perunaa
-
400 g kuorittua porkkanaa
-
50 g voita
-
2 dl maitoa
-
2 tl suolaa
Ohje
Jauhelihapihvit
-
Raasta Kuusamon Juuston Gouda juusto raastimen isolla osalla. Sekoita kulhossa naudanjauheliha, suola, mustapippuri ja 2/3 raastetusta juustosta.
-
Pyörittele jauhelihamassasta neljä pihviä.
-
Kuori ja leikkaa keltasipulit renkaiksi.
-
Kuumenna paistinpannu. Laita jauhelihapihvit ja keltasipulit pannulle. Paista molemmille puolille pihvejä kaunis väri.
-
Ripottele loput juustoraasteesta pihvien päälle ja peitä paistinpannu kannella.
-
Hauduttele pannussa miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa ja pihvit ovat kypsiä.
-
Pihvien kypsymisessä menee noin 10-15 minuuttia. Tarjoile juuresmuusin ja pikkusalaattien kanssa.
Juuresmuusi
-
Laita kattilaan porkkanat ja perunat. Peitä perunat ja porkkanat vedellä.
-
Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Valuta ylimääräinen neste pois kattilasta.
-
Lisää kattilaan voi, maito ja suola. Muussaa haluamaasi paksuuteen ja nauti!