Grillatut pitaleivät

Grillatut pitaleivät kruunaavat viikonloppujen herkutteluhetket! Täytteinä on kasviksia, Paimenpoika kermajuustoviipaleita ja mehevää kanaa. Pitaleivät täytetään ja grillataan joko paninigrillissä, paistinpannulla tai grillissä. Juusto sulaa täydellisesti pitaleivän väliin ja annos viimeistellään tulisen makealla hot honeyllä, eli chilihunajalla. Nam!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

40min

Vaikeustaso

Arvostele

Grillatut pitaleivät

Ainekset

  • 4 pitaleipää

  • 4 broilerin rinta- tai sisäfileetä

  • 1/2 paprikan

  • 1/2 punasipulin

  • 100 g kirsikkatomaatteja

  • Muutama oksa persiljaa

  • Paimenpoika kermajuustoviipaleita

Chilihunaja

  • 1/2 dl hunajaa

  • n. 1 rkl kuivattuja chilihiutaleita

Ohje

  1. Paista kanan rintafileet pannulla ja mausta haluamillasi mausteilla.

  2. Pilko paprika, kirsikkatomaatit, punasipuli ja persilja kulhoon ja sekoita keskenään.

  3. Pilko kypsennetyt kanan rintafileet suupaloiksi.

  4. Avaa pitaleipä veitsellä ja täytä se 2-3 juustoviipaleella, kasviksilla ja kanalla. Voitele pitaleivän pinnat kevyesti esim. öljyllä.

  5. Paista pitaleipiä grillissä, paninigrillissä tai paistinpannulla kummaltakin puolelta niin, että juusto on sulanut ja pinnat ovat muuttuneet kauniin kullanruskeiksi. (Jos paistat pitaleipiä pannulla niin paina leipää littanaksi esimerkiksi kattilan avulla)

  6. Valmista chilihunaja lisäämällä hunaja kattilaan chilihiutaleiden kera. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Voit halutessasi siivilöidä chilihiutaleet pois hunajan seasta.

  7. Valuta chilihunajaa pitaleipien päälle ja nauti esimerkiksi tzatzikin kanssa.