
Emmentalilla täytetyt letut
Kun lettuja jää yli, kannattaa valmistaa ruokahävikin välttämiseksi suolaisia lettuja. Näissä letuissa maistuu emmental, jauheliha ja paprika. Suolaiset letut valmistuvat helposti ja voit valita täytteen myös sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Juusto mehevöittää lettuja ja antaa paljon makua, jolloin mausteita ei juurikaan tarvita. Voit käyttää reseptissä valmiita ohukaisia tai valmistaa ne itse.
Annosmäärä
3 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele
Miltä maistui?

Ainekset
-
Valmiita ohukaisia
-
200 g jauhelihaa
-
Pussi (150 g) Kuusamon Juuston emmentalraastetta
-
Öljyä paistamiseen
-
1 iso sipuli
-
Paprikaa
-
Persiljaa
-
Suolaa
-
Pippuria
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Pilko sipuli ja paprika.
-
Kuullota sipuleita pannulla hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
-
Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla ja pippurilla.
-
Levitä lettujen päälle jauheliha-sipuliseosta, pilkottua paprikaa ja juustoraastetta.
-
Kääri lettu rullalle ja aseta uunivuokaan.
-
Ripottele lettujen päälle juustoraastetta ja paista uunissa 15 minuuttia.
-
Koristele tuoreella persiljalla ja nauti lämpimänä.
Emmentalraaste
Kuusamon Juuston Emmentalraaste on laktoositon ruoanlaittojuusto, jossa on runsaasti kalsiumia. Maultaan Emmentalraaste on Kuusamon Juuston emmentaleista miedoimmasta päästä. Tuote on myynnissä valtakunnallisesti 150g pakkauksissa.
Emmentalraasteelle on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisista raaka-aineista ja työstä.
Katso myös nämä reseptit

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur
