usein kysytyt kysymykset

 

Onko käyttämänne juustonjuoksute mikrobiologinen vai eläinperäinen?

Juustonvalmistuksessa käytämme mikrobiologista juoksutetta.

Mitä on hapate?

Hapatteet ovat maitohappobakteerien viljelmiä, joita käytetään juustojen valmistuksessa. Kukin tuote tarvitsee oman hapatteensa, joka voi sisältää yhtä tai useampaa bakteerilajia. Hapatteiden käytön tuloksena syntyy aromiaineita, jotka antavat kullekin tuotteelle ominaisen maun.

Mitä pienet ruskeat murut/hiput ovat savusulatejuuston seassa?

Savutetun juuston pintaa, on syöntikelpoista.

Miksi Savujuuston pinta on ruskea? Onko se syötävä?

Savustamme Savujuustomme omassa savustamossamme käyttäen aitoja leppälastuja. Savustuksen aikana juustonpinta saa kauniin ruskean sävyn. Savujuustoa ei tarvitse kuoria, pinta on syötävä.

Mitä käytetään juustojen savustuksessa?

Käytämme Savujuuston savustukseen aitoja leppälastuja.

Tuotteiden säilyvyys avattuna

Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C:ssa omassa pakkauksessaan kunnolla suljettuna tai tiiviisti tuorekelmuun käärittynä. Mikäli juustoa ei ole kääritty muoviin, se kuivuu. Säilöntäaineeton juusto säilyy avatussa pakkauksessa jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin yhden viikon. Säilönaineita sisältävät juustot säilyvät avattuina noin kaksi viikkoa.

Juusto säilyy parhaiten ja pidempään puhtaassa jääkaapissa. Nyrkkisääntö juuston säilymiselle on seitsemän vuorokautta jääkaapissa, kalvossa, mutta jos jääkaappi on todella puhdas, juusto voi säilyä jopa kaksi viikkoa tai enemmänkin.

Mihin kaliumnitraattia käytetään?

Kaliumnitraatti suojaa juustoa voihappokäymiseltä. 

Mihin suojakaasua käytetään? 

Suojakaasua käytetään, parantamaan juustojen säilyvyyttä. Suojakaasun käyttö vähentää bakteerien ja homeen kasvua sekä ehkäisee rasvojen hapettumista. Suojakaasu auttaa myös varmistamaan tuotteen laadun pitemmäksi aikaa, auttaen säilyttämään tuotteen tuoreuden ja ulkonäön. 

Miten kierrätän juustopakkauksen?

Juustopakkauksemme voit kierrättää muovinkeräykseen. Sulatejuustorasioiden foliokansi kierrätetään metallinkeräykseen. 

Saatavuus kaupoista

Tuotteemme ovat myynnissä valtakunnallisesti. Tuotteidemme valikoima vaihtelee myymälöittäin ja kauppaketjuittain. Mikäli tuote ei löydy lähikauppasi valikoimasta, kannattaa esittää toive kaupan henkilökunnalle. 

Sulatejuustojen pastörointi

Käytämme sulatejuustojemme valmistukseen ainostaan sellaista juusto raaka-ainetta, jonka maito on pastöroitu. Sulatejuuston valmistusprosessi sisältää lisäksi koko sulatejuustomassan lämpökäsittelyn, joka kattaa pastörointilämpökäsittelyn vaatimukset.

Ovatko juustonne laktoosittomia?

Kovat kypsytetyt juustot ovat kypsytyksen ansiosta luonnostaan laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia, vaikkei laktoosia olisikaan erikseen poistettu. Kypsytyksen aikana juuston laktoosi hajoaa, jolloin lopputuotteessa on laktoosia erittäin vähän tai ei lainkaan.

Ostamani tuote oli homeessa, miten näin on voinut käydä?

Mikäli pakkaukseen tulee reikä, pääsee suojakaasu karkaamaan pakkauksesta. Tämän seurauksena pakkaukseen pääsee vuotamaan ilmaa ja sen mukana homeitiöitä. Reikä pakkaukseen voi syntyä esimerkiksi mahdollisesta häiriöstä pakkauskoneella, jolloin pakkauksen sauma ei tule tiiviiksi. 

Juuston pinnalla oleva hiiva

Kypsytettyjen juuston pinnalla on luonnostaan hiivaa. Valkoinen kasvusto juuston pinnalle voi syntyä, mikäli pakkaus on ollut avattuna pitkään.  

Juustossa on halkeama, miksi?

Mikäli juuston kypsytyksen aikana juustoon syntyy suurempi paine, kuin mitä juusto pystyy pitämään kaasuja sisällään, voi juustoon syntyä halkeama. Halkeama on puhtaasti esteettinen ongelma. 

Miksi jokainen juustopala on eri näköinen?

Juustojen valmistus on pitkälti käsityötä. Tämän seurauksena jokainen juusto on uniikki, eikä kahta saman näköistä palaa ole.

Tuotepyynnöt ja lahjoitukset

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta tehdä tuotelahjoituksia.