EMMENTAL-LYTTYPERUNAT

 
 
Emmental

Lyttyperunat, mäiskyperunat, mäiskypotut..Tällä rakkaalla ja trendikkäällä perunareseptillä on monta nimeä! Keitetyt perunat saavat erinomaisen maun, kun ne painetaan lyttyyn ja paahdetaan uunissa rapeaksi sekä kuorrutetaan juustojen kuninkaalla, Mustaleima Emmentalilla. Herkullista, eikö? Tämä helppo resepti valmistuu nopeasti ja lyttyperunat onnistuvat mainiosti myös edellispäivän keitetyistä perunoista.

 
 

EMMENTAL-lYTTYPERUNAT

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 30-60 min


 
 

ainekset

  • 8-10  perunaa kuorineen

  • 1 tl  suolaa 

Valmistus

  1. Voit käyttää reseptissä  edellisen aterian  ylijääneitä keitettyjä perunoita.  Jos kuitenkin haluat valmistaa perunat alusta alkaen itse, aloita pesemällä perunat hyvin.  

  2. Keitä perunat  kuorineen juuri ja juuri valmiiksi, noin 15min suolalla maustetussa vedessä.  

  3. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kunnolla.  

  4. Esilämmitä uuni 250 asteeseen. 

  5. Aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä ne  ronskisti  esimerkiksi  perunanuijalla, haarukalla  tai puhtaalla vesilasilla. Tarkoituksena on rikkoa perunan pinta, mutta pitää kuitenkin peruna yhdessä osassa.  

  6. Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja suolaa. 

  7. Raasta mustaleima emmentalia perunoiden päälle. Mitä enemmän, sitä juustoisempaa. 

  8. Paista perunoita  uunissa  noin 10-15 minuuttia, kunnes perunoista on tullut rapeita ja ne ovat saaneet väriä.  

    Perunat sopivat tarjoiltavaksi esimerkiksi kalan ja salaatin kanssa.