vastuullisuus - yhteiskunta

 
Kuusamon Juusto vastuullisuus yhteiskunta
 
 

Olemme Suomen pohjoisin juustola, joka on valmistanut juustoja Koillismaalla jo yli 60:n vuoden ajan. Suomen toiseksi suurimpana juustonvalmistajana toiminnallamme on tärkeitä vaikutuksia työllisyyteen, etenkin Pohjois-Suomessa. Meillä työskentelee noin 80 henkilöä ja tämän lisäksi alihankkijoiden kautta työllistämme toistakymmentä henkilöä. Tarjoamalla työpaikkoja autamme vaalimaan juustonvalmistuksen taitoa Suomessa sekä lisäämme toimeentuloa meille suomalaisille.

Työllisyyden ohella toiminnallamme on myös tärkeä vaikutus paikallisten toimijoiden toimintakykyyn. Pyrimme omalla toiminnallamme tukemaan paikallisten toimijoiden menestystä kaikin tavoin. Vuonna 2019 olemme ostaneet 60 % maidostamme Koillismaan alueen maitotiloilta. Me edellytämme raaka-aineen toimittajilta mahdollisimman kattavaa kotimaisten tuotteiden käyttöä, ja juustojemme raaka-aineista 98-99,3 %:a on kotimaisia.

Mikäli yhä useammat meistä ostaisivat suomalaista juustoa, täytyisi myös juustontuottajien ostaa enemmän suomalaista maitoa. Tämän avulla me voisimme tukea maitotiloja entistäkin enemmän ja varmistaa laadukkaan paikallisen ruoan saatavuuden myös tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä 49,1% Suomessa kulutetusta juustosta on tuontijuustoa, joka tarkoittaa yli 69,9 miljoonaa kiloa vuodessa. Kotimaisten juustojen kulutus on laskenut tasaista tahtia, sillä vielä vuonna 2008 kotimaisten juustojen osuus oli 67%. Ostamalla kotimaista juustoa, voit myös omalta osaltasi tukea paikallisia toimijoita ja samalla olla varma siitä, että tuote on laadukas ja vastuullisesti tuotettu.