vastuullisuus - tuotteet

 
Kuusamon Juusto vastuullisuus tuotteet
 
 

Missiomme on tarjota makua ja luonnetta pohjoisen luonnosta jokaiseen päivään. Tiedämme, että hyvää ei synny helpolla, vaan perkeleellisellä asenteella. Siksi emme halua mennä sieltä mistä aita on matalin, vaan kunnioitamme tuotteidemme valmistuksessa perinteitä, tinkimättä korkeista laatuvaatimuksistamme. Käytettävät raaka-aineet ja kaikki tuotteemme käyvät läpi useita laatutarkastuksen vaiheita. Tällä sivulla kerromme tarkemmin käyttämistämme raaka-aineista, tuotekehityksestämme sekä tuotetiedoista. Lopussa kerromme myös tuotteiden säilyvyydestä, ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

raaka-aineet pohjoisen puhtaasta luonnosta ja ammattimaisesta alkutuotannosta

Tuotteidemme laadun ja tuoteturvallisuuden varmistaminen alkaa ketjun alkupäästä. Kuusamon Juustolle maitoa myyvien meijereiden ja maidontuottajien väliseen toimitussopimukseen liittyy laatukäsikirja. Laatukäsikirja edellyttää maidontuottajiltamme mm. kotieläinten hyvinvointia ja ympäristöä koskevien lakien ja asetuksien noudattamista, sekä geenimuunneltujen rehujen ja rehuaineiden käytön kieltoa.

Tiukat laatuvaatimukset ja omavalvonta takaavat sen, että käyttämämme hapatteet, juoksutteet ja muut raaka-aineet ovat korkealaatuisia. Kuusamon Juuston tuotteissa käytetään ainoastaan kasviperäisiä juoksutteita.

Jokainen juusto on erilainen

Juustojen valmistaminen on Kuusamon Juustolla monelta osin käsityötä. Jokainen valmistettu juusto on uniikki, eikä kahta samanlaista palaa ole. Juuston lopulliseen muotoon ja makuun vaikuttavat monet asiat.

Juustonvalmistuksessa eniten käytettävä raaka-aine on maito. Maito on raaka-aineena makunsa puolesta altis monenlaisille muutoksille, ja tämä osaltaan vaikuttaa juustoihimme. Esimerkiksi se, mitä eläin syö (ruoho, apila, heinä jne.), koska lyspy tehdään (iltalypsy, aamulypsy) sekä vuodenaika (kesämaito, talvimaito) voi vaikuttaa maidon makuun.

Juustopalan ulkonäkö muodostuu valmistusprosessin aikana, alkaen juustomassan käsittelystä ja päättyen juustoharkkojen pilkkomiseen. Esimerkiksi Emmentalien reikien koko ja määrä vaihtelee harkoittain, joten taataksemme tasapainoiset palat, on jokainen Emmental ulkoisesti eri näköinen.

Tuotekehitys

Tuotekehityksemme työskentee laadukkaiden ja maukkaiden tuotteiden eteen, ottaen huomioon markkinoiden tarpeet ja kuluttajien toiveet. Uusien tuotteiden idoinnin ja toteuttamisen lisäksi tuotekehityksemme työskentelee myös olemassa olevien tuotteiden edelleen kehittämisen parissa.

Kuusamon Juuston päätuoteryhmä on juustot. Meille on tärkeää, että raaka-aineet käytetään mahdollisimman pitkälle, jotta mitään ei menisi hukkaan. Juustojen valmistusprosessissa syntyy sivutuotteena juustoheraa, jonka me Kuusamon Juustolla jatkojalostamme omassa jauhetuotannossamme kuivaamalla proteiinijauheeksi ja laktoosiksi jauheena.

tuotetiedot

Meille Kuusamon Juustolla on erittäin tärkeää, että jokainen kuluttaja saa tarvitsemansa tiedon tuotteistamme. Jokaisesta pakkauksesta löytyy tieto tuotteen valmistukseen käytetyistä raaka-aineista, ravintosisällöt sekä monia muita tietoja, joilla pyrimme lisäämään tietoisuutta tuotteen ominaisuuksista.

Laktoosittomat juustot

Kaikki valikoimassamme olevat juustot ovat laktoosittomia, vähälaktoosista 10kg Savujuustocremeä lukuunottamatta. Kypsytyksen ansiosta kovat juustot ovat luonnostaan laktoosittomia, sillä kypsytyksen aikana laktoosi hajoaa. Sulatejuustojen valmistuksessa käytämme raaka-aineena itse kypsyttämiämme juustoja, jonka ansiosta voimme taata myös näiden tuotteiden laktoosittomuuden.

Vähäsuolaiset juustot

Kun juuston suolapitoisuus on enintään 1,2%, puhutaan vähäsuolaisesta juustosta. Valikoimassamme olevista juustoista vähäsuolaisia ovat kaikki emmentalit: kevyt Emmental, sinileima Emmental, punaleima Emmental, mustaleima Emmental, Emmental XO sekä Emmentalraaste.

100% juustoa

Mottomme ruoanlaitossa on: ripottele ja nuti 100% juustoa. Siksi monista muista poiketen, me emme lisää ruoanlaittoon suunniteltuihin tuotteisiimme mitään ylimääräistä: perunatärkkelys tai pakkuuntumisenestoaine eivät mielestämme Juustomuruun ja Emmentalraasteeseen kuulu.

Emme myöskään valmista sulatejuustojamme ja juustocremejämme juustonkaltaisista valmisteista, vaan käytämme näidenkin tuotteiden valmistuksessa 100% juustoa. Tästä syystä esimerksi Savujuustocremessä on mukana pieniä tummia “hippuja”, jotka ovat Savujuuston savustuksen aikana syntynyttä tummaa pintaa.

merkinnät ja standardit

Erilaiset sertifikaatit ovat osoitus siitä, että lupauksista ja tavoitteista on siirrytty käytäntöön. Löydät kaikista tuotteistamme Hyvää Suomesta -merkin. Merkki kertoo Sinulle suomalaisista raaka-aineista ja työvoimasta. Juustojemme kotimaisuusaste on keskimäärin 98,48% ja käytämme 100% kotimaista maitoa. Alla olevien merkkien lisäksi voit tutustua sertifikaatteihimme täällä.

Perhetilojen maidosta merkki Kuusamon Juusto vastuullisuus-01.png

Pohjoisen perhetilojen maidosta -merkki

Juustomme valmistetaan puhtaasta, vastalypsetystä pohjoisen perhetilojen maidosta.

EI lisättyjä aromeja merkki Kuusamon Juusto vastuullisuus tuotteet-01.png

ei lisättyjä aromeja -merkki

Haluamme kunnioittaa perinteitä juustoja valmistaessamme. Emme lisää savustettuihin tuotteisiimme aromeja, vaan savustamme juustot aidolla leppäsavulla omassa savustamossamme.

Valmiiksi puolitetut viipaleet merkki Kuusamon Juusto vastuullisuus tuotteet-01.png

puolitetut viipaleet -merkki

Olemme puolittaneet Sinulle valmiiksi kaikki juustoviipaleemme. Näin juustojen käyttö on helpompaa ja voimme taata, että viipaleemme sopivat myös sille kaikista kapeimmalle leivälle.

Vuoltava tuote merkki Kuusamon Juusto vastuullisuus tuotteet-01.png

vuoltava tuote -merkki

Kaikkia juustoja ei ole tehty höylättäväksi. Löydät Kuusamo-tuoteperheen tuotteista leiman, joka kertoo, että tuote on vuoltava, ei höylättävä.


juustojen säilyvyys

Katkeamaton kylmäketju

Jotta jokainen meistä voisi nauttia juustoista aina viimeistä murua myöten, pyrimme antamaan tuotepakkauksissa ohjeet tuotteiden säilytyksestä. Noudattamalla ohjeitamme, jokainen meistä voi varmistaa ostamansa tuotteen säilymisen tuoreena kaupan juustohyllystä omaan juustohetjeen saakka. Tuotteidemme suositeltava säilytyslämpötila on +2–+8 ⁰C. Jos säilytät tuotteitamme korkeammassa lämpötilassa, ei tuote välttämättä säily pakkauksessa mainittuun viimeiseen käyttöpäivään asti. On hyvä varmistaa myös katkeamaton kylmäketku kaupasta kotiin. Suosittelemme kesän helteillä ja pidemmillä kuljetusmatkoilla käyttämään tuotteiden kuljetuksessa kylmälaukkua.

Tiivis pakkaus ja säilöntäaine

Kylmäketjun lisäksi tuotteidemme säilyvyys perustuu ilmatiiviiseen pakkaukseen. Jo pienikin reikä pakkauksessa voi aiheuttaa suojakaasun karkaamisen pakkauksesta, jolloin riskinä on juuston homehtuminen. Kuusamon Juusto käyttää juustoissa säilöntäaineena kaliumnitraattia, jonka avulla parannetaan tuotteiden säilyvyyttä ja vähennetään tuoteturvallisuusriskejä.