Savujuustolihapullat

Tämän parempia lihapullia et löydä! Savujuustolla täytetyt lihapullat ovat vastustamattoman herkullisia. Pannulla rapeaksi paistettu pinta kätkee sisäänsä lempeän savuisaa Savujuustoa. Todellinen juustojen ystävä valmistaa juustoisten lihapullien seuraksi juustoista perunamuusia, joka saa potkua ryytisinapista. Viimeistele ateria raikkaalla salaatilla, joka tasapainoittaa annoksen tuhteja makuja.

Juustopalan saa kätevästi kätkettyä lihapullan sisään, kun pyöreäksi muotoillun pullan painaa ensin kättä vasten litteäksi. Aseta juustopala keskelle litistettyä pullaa ja muotoile sen jälkeen taikina juuston ympärille. Juustoinen lihapulla on paistamista vaille valmis!


savujuustolihapullat

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %) 

  • 1,5 dl maitoa 

  • 1 dl korppujauhoja 

  • 1 pieni keltasipuli 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 kananmuna 

  • 1 tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

  • ½ pkt (n. 160 g) Kuusamon Juusto Savujuustoa 

  • Voita ja öljyä paistamiseen 

Valmistus

  1. Laita maito ja korppujauhot kulhoon. Sekoita hyvin ja anna turvota 15 minuuttia.  

  2. Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.

  3. Lämmitä pannulla pieni määrä voita ja öljyä ja freesaa sipulit pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia ja saaneet kevyesti väriä.

  4. Jäähdytä freesatut sipulit. 

  5. Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, kananmuna, suola, pippuri ja jäähtyneet sipulit. Sekoita massa tasaiseksi. 

  6. Pilko Savujuusto noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.

  7. Pyöritä jauhelihamassasta lihapullia, litistä pullat ja laita jokaisen keskelle yksi kuutio savujuustoa. Sulje takaisin lihapullaksi.

  8. Paista lihapullat kypsiksi paistinpannulla. Käytä paistamiseen sekä voita, että öljyä.