Vastuullisuus - pakkausmateriaali

 

Pakkauksella on monta merkitystä, sillä se on tärkeä tuotteen laadun, säilyvyyden ja tuoteturvallisuuden kannalta. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta ja tuotteen ympäristöä, varmistaa turvallisuuden sekä helpottaa tuotteen käsittelyä, kuljetusta ja säilömistä. Lisäksi hyvä pakkaus voidaan hyödyntää vielä sen alkuperäisenkäytön jälkeenkin. Me Kuusamon Juustolla haluamme omalta osaltamme edesauttaa parempien pakkausten olemassaoloa markkinoilla. Optimoimme jatkuvasti tuotteidemme pakkauskokoja, jotta välttäisimme turhan muovin käytön. Tutkimme jatkuvasti uusia tapoja kehittää entistäkin parempia pakkauksia, mm. tutkimalla uusiutuvasta materiaalista valmistettuja vaihtoehtoja.

 
 
Kuusamon Juusto Kuusamo tuoteperhe (1 of 1)-2.jpg

Parempia pakkauksien tulevaisuus

Olemme siirtyneet uuden Kuusamo-tuoteperheen pakkausmateriaalin osalta ympäristöystävällisempään materiaaliin. Pakkauksiin käytetystä polyeteenistä osa fossiilisesta raaka-aineesta on korvattu uusiutuvalla, kasvipohjaisella raaka-aineella, tehden pakkauksista täysin kierrätettävän. Tämä vastaa EU:n komission muovistrategian asetukseen koskien kertakäyttömuoveja, jonka yhtenä vaatimuksena on kunnianhimoinen ja jatkuva uusiutumattomista raaka-aineista valmistettujen muovisten elintarvikepakkausten vähentäminen.

Tulemme jatkossa siirtymään myös muiden tuotteidemme pakkausmateriaalien osalta WestECO Green PE -muoviin, varmistaaksemme, että mahdollisimman suuri osa käyttämästämme muovista on peräisin uusiutuvista lähteistä. Green PE -vihreän muovin tuotannon yhteydessä ilmakehästä otetaan talteen 2,15 kg hiilidioksidia kilogrammaa kohden. Materiaalin lisäksi optimoimme käyttämämme pakkausmateriaalin määrää ja pakkaamme tuotteet mahdollisimman tiiviisti. Tällöin pakkauksissa ei ole ylimääräistä tilaa, eikä ylimääräistä muovia.

 
 

Mukana pakkauskierrätyksessä

RINKI_Mukana_merkki_vihr_RGB.png

Olemme jäsenenä RINKI Oy:ssa ja maksamme pakkauskierrätysmaksua. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. RINKI Oy tuottaa kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Pakkausten tuottajavastuu koskee yrityksiä, jotka pakkaavat tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomen markkinoille ja joiden liikevaihto on vähintään yksi miljoona euroa. Lainsäädännön tarkoituksena on mm. säästää luonnonvaroja ja ehkäistä ympäristölle koituvaa haittaa. Kun yritys tekee Ringin hallinnoiman sopimuksen, se siirtää pakkauksia koskevan tuottajavastuunsa pakkausalan tuottajayhteisöille, joiden kanssa yhteistyössä RINKI Oy toimii. Olemalla jäsenenä RINKI Oy:ssa me Kuusamon Juustolla voimme hoitaa pakkauksia koskevan tuottajavastuumme vaivattomasti ja tehokkaasti.

 

 

näin kierrätät pakkauksemme

 
 

Jätteistä tulee aina pitää huolta riippumatta niiden materiaalista. Muovi on hyödyllinen raaka-aine, jonka voi käyttää uudestaan. Sen vuoksi se sopii erittäin hyvin kierrätettäväksi. Kierrätyksen ansiosta materiaalikulutus vähenee, jätehuollon kustannukset pienenevät ja ympäristöön kohdistuva kuormitus vähenee.

Kaikkien tuotteidemme pakkaukset voidaan kierrättää:

  • Palajuustojen pakkaukset, juustoraastepussit sekä juustoviipalepakkaukset voi kierrättää ensisijaisesti muovinkeräykseen. Mikäli muovinkeräystä ei ole, voi pakkaukset laittaa energiajätteeseen.

  • Sulaterasiat voi kierrättää myös muovinkeräykseen, mutta välikansi kierrätetään erikseen metallinkeräykseen.

Lisätietoa kierrätyksestä ja pakkausten lajitteluohjeet Rinki Oy:n sivuilta.