EMMENTALRAASTE

Jykevän maukas ruoanlaittoraaste

Kuusamon Juuston kotimainen Emmentalraaste on jykevän maukas emmentaljuusto ruoanlaittoon.

Kuusamon Juuston Emmentalraaste on laktoositon ruoanlaittojuusto, jossa on runsaasti kalsiumia. Maultaan Emmentalraaste on Kuusamon Juuston emmentaleista miedoimmasta päästä. Tuote on myynnissä valtakunnallisesti 150g pakkauksissa.

Emmentalraasteelle on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisista raaka-aineista ja työstä.

  • Ainesosat: Pastöroitu maito (alkuperä: Suomi), hapate, suola, säilöntäaine (kaliumnitraatti).

    Kotimaisuusaste: 99,28 %

    Ravintosisältö/100g:

    Energiaa………………………. 1600kJ/390Kcal

    Hiilihydraattia………………. 0g -josta sokeria 0g

    Rasvaa………………………….. 30g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 17g

    Proteiinia…….………………… 29g

    Ravintokuitua……………….. 0g

    Natriumia……………………… 0,24g

    Suolaa……..……………………. 0,6g

    Kalsiumia…………………….… 1000mg (125 % päivän saantisuosituksesta)

    Laktoosia………………………. 0g

    Pakkauksen kierrätysohje: Kierrätä pakkaus muovina.

    150g | ME: 12 kpl | EAN: 6405020031616


Nauti 100% juustoa

Kuusamon Juuston motto ruoanlaitossa on: “ripottele ja nauti 100% juustoa!” Siksi monista muista poiketen emme lisää raastetuotteisiimme mitään ylimääräistä — perunatärkkelys tai paakkuuntumisenestoaine eivät mielestämme siihen nimittäin kuulu.

Löydät Emmentalraasteesta emmentaljuustoille tyypillistä voimakasta ja täyteläistä makua. Juustoraaste antaa herkullista makua esimerkiksi kuorrutuksiin, kastikkeisiin ja suolaiseen leivontaan. Emmentalia on saatavilla palana, viipaleina ja valmiina raasteena.


tutustu resepteihin

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Juuri siksi Kuusamon Juuston Emmentalraaste on hyvin käytännöllinen ruoanlaitossa — säästät aikaa, mutta et joudu tinkimään mausta. Ruoanlaittojuustomme sopivat muun muassa laatikkoruokiin, piirakoihin, pizzoihin, juustoisiin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit yhdistää juustoraasteen myös osaksi leivontaa, esimerkiksi sämpylöistä saat ihanan juustoiset lisäämällä taikinan sekaan raastetta.


Emmentalia palana ja viipaleena

Kuusamon Juuston Emmentalit ovat juustojen aatelia, ja saaneet nimensä paikallisten koskien mukaan. Mitä kypsempi juusto, sitä voimakkaampi juusto. Emmentaliemme vivahteikas maku ja luonteikkuus syntyvät kärsivällisellä kypsyttämisellä keskellä Koillismaan jylhiä vaaroja.

Kuusamon kypsyttämistä emmentaleista valittavana on miedommista mauista nauttivalle Kevyt Emmental sekä Sinileima Emmental, hieman voimakkaamman maun ystäville Punaleima Emmental sekä voimakkaista mauista pitäville Mustaleima Emmental. Kuusamo-herkuttelujuustoista löydät myös voimakkaan mustaleiman pidempään kypsyneen version, Mustaleima XO:n.