Kuusamon Juusto sai uuden pakkauslinjan

Suomen pohjoisin juustola Kuusamon Juusto hankki uuden paloittelu- ja pakkauslinjan. Uusi laite korvaa jo pitkään käytössä olleen pakkauslinjaston. Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.

 Uusi pakkauslinja tehostaa ja parantaa pakkaamon toimintaa merkittävästi. Nyt elokuun alussa käyttöönotetut paloittelulinja ja pakkauskone nopeuttavat pakkaamista ja pienentävät hävikkejä sekä varmistavat tuotteiden laadun.

 ”Investointi on merkittävä Kuusamon Juustolle, joka valmistaa kypsytettyjä juustoja Suomen pohjoisimmassa Juustolassa, toimitusjohtaja Jarmo Oksman kiteyttää.

 Investointi on arvoltaan 1,1 miljoonaa euroa ja kokoluokaltaan mittava viime vuosien investointeihin verrattuna.

 Kuusamon Juusto valmistaa vuosittain lähes neljä miljoonaa kiloa emmentalia, edamia, maasdamia, goudaa ja erilaisia kermajuustoja. Juustonvalmistukseen käytetään noin 40 miljoonaa litraa maitoa. Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.

 Kuusamon Juusto työllistää suoraan 80 henkilöä ja lisäksi alihankkijoiden palveluksessa on toistakymmentä työntekijää. Pohjois-Suomessa tuotettu maito tulee 80 tilalta eri puolilta Koillismaata ja Pohjois-Pohjanmaata.

 Uusi pakkauslinja avaa monia uusia mahdollisuuksia, joiden myötä jatkossa voidaan täyttää yhä paremmin kaupan ja kuluttajien toiveet.

 

Lisätietoja antaa:

Jarmo Oksman, toimitusjohtaja

Kuusamon Juusto

044 751 3552

jarmo.oksman (a) kuusamonjuusto.fi

 

Kuusamossa on vahvat perinteet juustojen valmistuksesta, sillä meijerissä on valmistettu erilaisia juustoja jo 55 vuotta, toisin sanoen vuodesta 1964 alkaen. Tällä hetkellä tuotevalikoimaan kuuluvat emmental-, edam-, gouda-, maasdam- ja kermajuustot. Lisäksi Kuusamon Juusto valmistaa savujuustoja, sulatejuustoja, erilaisia raasteita ja murujuustoa. Meijeri valmistaa myös proteiinijauheita ja laktoosia, jotka kuivataan juustoherasta. Valtaosa tuotannosta myydään kotimaahan, mutta osa tuotannosta menee myös vientiin.

Heidi Pekkarinen