Valkosipulikermaperunat Vuoristojuustolla

 
 
Pääsiäispöydän perinteinen ruoka on valkosipulikermaperunat.
 
 

Valkosipulikermaperunat on ihana lisuke pääruokaan, joka sopii melkein minkä tahansa kanssa. Valkosipulikermaperunat on tunnetusti etenkin pääsiäisenä karitsan kanssa tarjottava lisuke, joten tämä resepti kannattaa ottaa talteen myös osaksi pääsiäisen juhlamenua.

Mielestämme paras lopputulos tulee, kun perunat viipaloidaan tarpeeksi ohuiksi, noin 2-3mm siivuiksi. Tämän lisäksi perunat kuorrutetaan aromikkaalla Vuoristojuustolla, jonka annostelussa vinkkimme on — enemmän on enemmän!


VALKOSIPULIKERMAPERUNAT VUORISTOJUUSTOLLA

Annoksia: 6 | Valmistus: 20 minuuttia aktiivinen valmistus, 60 minuuttia uunissa


 
 

ainekset

  • 1 kg perunoita

  • 150 g sipulia hienonnettuna

  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 1 tl suolaa

  • valkopippuria myllystä

  • 4 dl kuohukermaa

  • Kuusamon Vuoristojuustoa raastettuna

Valmistus

  1. Viipaloi perunat ohuiksi ja kaada perunaviipaleet laakeaan uunivuokaan.

  2. Lisää sipuli, valkosipuli, suola ja pippuri. Raasta reilusti Vuoristojuustoa. Sekoita.

  3. Valuta päälle kerma.

  4. Paista 200 asteessa noin 60 min tai kunnes kypsää. Voit halutessasi kypsentää perunoita ensin 225 asteessa 20 - 25 min ja alentaa sitten lämmön 200 asteeseen. Näin saat hieman ruskeaa paistopintaa ja kypsennysaika lyhenee.

  5. Tarjoile proteiinin, kuten karitsan kanssa!