usein kysytyt kysymykset

 

Tälle sivulle olemme keränneet vastauksia usein kysyttihin kysymyksiin. Tuotteisiimme liittyen löydät lisätietoja myös jokaisen tuotteen omalta sivulta, sekä tuotteidemme vastuullisuudesta ja laadusta kertovasta osiosta täältä. Mikäli et löydä vastausta sinua askaruttavaan kysymykseen, voit lähettää meille viestiä yhteydenottolomakkeen avulla.


myyntipaikat

Kuluttajatuotteet

Tuotteemme ovat myynnissä valtakunnallisesti. Tuotteidemme valikoima vaihtelee myymälöittäin ja kauppaketjuittain. Mikäli tuote ei löydy lähikauppasi valikoimasta, kannattaa esittää toive kaupan henkilökunnalle. 

Ammattilaistuotteet

HORECA käyttöön suunniteltuja tuotteitamme voit ostaa KESPROn, Heinon Tukun sekä Metrotukun toimipisteistä.

usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Kaliumnitraatti suojaa juustoa voihappokäymiseltä.

  • Hapatteet ovat maitohappobakteerien viljelmiä, joita käytetään juustojen valmistuksessa. Kukin tuote tarvitsee oman hapatteensa, joka voi sisältää yhtä tai useampaa bakteerilajia. Hapatteiden käytön tuloksena syntyy aromiaineita, jotka antavat kullekin tuotteelle ominaisen maun.

  • Käytämme Savujuuston savustukseen aitoja leppälastuja.

  • Savutetun juuston pintaa, tämä on täysin syöntikelpoista.

  • Suojakaasua käytetään, parantamaan juustojen säilyvyyttä. Suojakaasun käyttö vähentää bakteerien ja homeen kasvua sekä ehkäisee rasvojen hapettumista. Suojakaasu auttaa myös varmistamaan tuotteen laadun pitemmäksi aikaa, auttaen säilyttämään tuotteen tuoreuden ja ulkonäön.

  • Kovat kypsytetyt juustot ovat kypsytyksen ansiosta luonnostaan laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia, vaikkei laktoosia olisikaan erikseen poistettu. Kypsytyksen aikana juuston laktoosi hajoaa, jolloin lopputuotteessa on laktoosia erittäin vähän tai ei lainkaan.

  • Juuston katsotaan olevan vähäsuolainen kun sen suolapitoisuus on alle 1,0 g / 100 g. Valikoimassamme tällaisia tuotteita ovat mm. Emmental XO, Sini-, Puna- ja Mustaleima Emmental ja Emmentalraaste.

  • Savustamme Savujuustomme omassa savustamossamme käyttäen aitoja leppälastuja. Savustuksen aikana juustonpinta saa kauniin ruskean sävyn. Savujuustoa ei tarvitse kuoria, pinta on syötävä.

  • Käytämme sulatejuustojemme valmistukseen ainostaan sellaista juusto raaka-ainetta, jonka maito on pastöroitu. Sulatejuuston valmistusprosessi sisältää lisäksi koko sulatejuustomassan lämpökäsittelyn, joka kattaa pastörointilämpökäsittelyn vaatimukset.

  • Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C:ssa omassa pakkauksessaan kunnolla suljettuna tai tiiviisti tuorekelmuun käärittynä. Mikäli juustoa ei ole kääritty muoviin, se kuivuu. Säilöntäaineeton juusto säilyy avatussa pakkauksessa jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin yhden viikon. Säilönaineita sisältävät juustot säilyvät avattuina noin kaksi viikkoa.

    Juusto säilyy parhaiten ja pidempään puhtaassa jääkaapissa. Nyrkkisääntö juuston säilymiselle on seitsemän vuorokautta jääkaapissa, kalvossa, mutta jos jääkaappi on todella puhdas, juusto voi säilyä jopa kaksi viikkoa tai enemmänkin.

  • Mikäli pakkaukseen tulee reikä, pääsee suojakaasu karkaamaan pakkauksesta. Tämän seurauksena pakkaukseen pääsee vuotamaan ilmaa ja sen mukana homeitiöitä. Reikä pakkaukseen voi syntyä esimerkiksi mahdollisesta häiriöstä pakkauskoneella, jolloin pakkauksen sauma ei tule tiiviiksi.

  • Juustopakkauksemme voit kierrättää muovinkeräykseen. Sulatejuustorasioiden foliokansi kierrätetään metallinkeräykseen.

  • Juustojen valmistus on pitkälti käsityötä. Tämän seurauksena jokainen juusto on uniikki, eikä kahta saman näköistä palaa ole.

  • Kypsytettyjen juuston pinnalla on luonnostaan hiivaa. Valkoinen kasvusto juuston pinnalle voi syntyä, mikäli pakkaus on ollut avattuna pitkään.

  • Mikäli juuston kypsytyksen aikana juustoon syntyy suurempi paine, kuin mitä juusto pystyy pitämään kaasuja sisällään, voi juustoon syntyä halkeama. Halkeama on puhtaasti esteettinen ongelma.

  • Kaikki tuotteemme on valmistettu kotimaisesta pastöroidusta maidosta, joten ne ovat turvallisia käyttää myös raskausaikana.

  • Tuotetoiveita voi jättää tämän lomakkeen kautta. Valitettavasti emme pysty toteuttamaan aina toiveita, mutta käsittelemme niitä säännöllisesti tuotekehityspalavereissamme.

  • Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta tehdä tuotelahjoituksia.

  • Juustonvalmistuksessa käytämme mikrobiologista juoksutetta.